Koloniale interieurstijl

Oorsprong koloniale interieurstijl 

De naam zegt het eigenlijk al. De koloniale interieurstijl vindt zijn oorsprong in de 19e eeuw en is afkomstig van oude koloniën. De interieurstijl heeft een mix van verschillende culturen, waardoor het een vrijwel onbekende, maar hele bijzondere stijl is. 

Kenmerkend aan de koloniale interieurstijl is het gebruik van hout. In de 19e eeuw maakten ambachtslieden veelal grote, massieve meubelstukken. Deze zijn nu dan ook terug te vinden in een koloniaal interieur. De meubels zijn vaak donker en gemaakt uit zwaar hardhout. 

Koloniaal interieur

Nu we weten waar de koloniale interieurstijl vandaan komt, is het tijd om je huis in te richten. De basis van een koloniaal interieur zijn lichte kleuren op de muren en een houten vloer. Dit is het uitgangspunt. Vervolgens kun je je creativiteit de vrije loop laten, want er zijn geen strikte regels verbonden aan een koloniaal interieur. 

Meubels voor koloniale interieurstijl 

Voeg grove meubels toe van donkerhout. De meubels in een koloniaal interieur hebben vaak een klassieke uitstraling vanwege het massief hardhout. Omdat je bij de koloniale interieurstijl veelal gebruik maakt van lichte, neutrale kleuren, kun je kiezen voor meubels die meer opvallen. 

Vind je donker hout te heftig staan in je interieur? Of wil je het aanvullen met iets anders? Rieten meubels hebben een hele natuurlijke uitstraling en zijn daarmee perfect voor in een koloniaal interieur. Denk bijvoorbeeld aan een rieten stoel of mand!

Accessoires in een koloniaal interieur

Met accessoires zorg je ervoor dat je interieur een persoonlijk karakter krijgt. Zonder accessoires, zoals foto's of souvenirs, kan je interieur tot iedereen behoren. Maak het daarom persoonlijk en voeg wat leuke vakantiekiekjes toe. Ook souvenirs van je vakantiebestemmingen doen het altijd goed. 

In een koloniaal interieur kun je veel antieke accessoires verwerken. Denk aan antieke koffers, een wijnrek, een wereldbol of Oosterse vazen. 

Behang koloniale interieurstijl

Zoals eerder benoemd, kies je bij de koloniale interieurstijl voor lichte, neutrale kleuren. Zo ook voor de muren. Kies dus behang uit in een lichte tint. Dit hoeft echter niet saai te zijn! Door een patroontje of textuur te kiezen, geef je je muren direct een leuke touch. Het behang uit de Hooked on Walls Exotique collectie is perfect voor in een koloniaal interieur. Het behang heeft neutrale kleuren, maar voegt door de leuke prints wel wat toe aan je interieur. 

Wat vind jij van de koloniale interieurstijl?

Arte Selva Abanico 34002

149,00
(incl. BTW)

BN Wallcoverings Material world 219794

39,95
(incl. BTW)

Arte Essentials Modulaire Flourish 53050

129,00
(incl. BTW)

Elitis Memoires Loup VP 65601

163,00
(incl. BTW)
ACTIE

Hooked on Walls Exotique Cumulus 17260

79,00
(incl. BTW)

Hooked on Walls Exotique Cumulus 17262

79,00
(incl. BTW)

Meer inspiratie

Koopmans Verf heeft nieuwe etiketten

Koopmans, bekend van onder andere Perkoleum en Ecoleum heeft alle producten van nieuwe etiketten voorzien. De blikken hebben een nieuw jasje maar wat erin zit is nog steeds de vertrouwde kwaliteit met zuivere lijnolie!

Retro behang

De term retro wordt gebruikt wanneer een trend of product van vroeger opnieuw wordt gebruikt en terug te zien is in ontwerpen van deze tijd. Met retro behang van De Verf & Behang Specialist haal je een toffe 70's sfeer in huis.