Delfts blauw behang van Kitchenwalls en KEK Amsterdam

Royal Blue
Royal Blue Kek

Wat is Delfts blauw?

Delfts blauw ontstond aan het eind van de 16e eeuw. Het aardewerk werd in die tijd aangeboden als goedkoop alternatief voor het Chinese porselein, ook in de kleuren blauw en wit. Delfts blauw vond zijn oorsprong in Delft, maar werd al gauw bestempeld als typisch Nederlands. Hoewel Delfts blauw in eerste instantie alleen als servies werd gemaakt, is het nu ook verkrijgbaar op andere producten.

Delfts blauw servies

In veel Nederlandse keukens is er wel iets van terug te vinden: Delfts blauw servies. Of het nou een enkel kopje is of een volledig servies, het haalt gelijk een stukje Nederlandse geschiedenis in huis. Het servies is een type faience, een aardewerk dat, nadat het gebakken is in de oven, bedekt wordt met een ondoorzichtige laag wit tinglazuur. 

Delfts keukenbehang

Bij De Verf & Behang Specialist hebben wij Delfts blauw behang in ons assortiment. De KitchenWalls collectie bestaat uit behang dat helemaal in een keuken thuishoort. Hieronder valt ook Delfts blauw behang. Dit is een vliegbehang wat waterdicht, hittebestendig en makkelijk te reinigen is. Daardoor is het ideaal behang voor in de keuken.

KitchenWalls behang

Het behang van KitchenWalls kenmerkt zich door landelijke motieven en tegeldessins. Ook zijn er kleurrijke behangrollen beschikbaar. KitchenWalls behang is, je raadt het al, volledig geschikt voor in de keuken. Het behang is water- en hittebestendig. Geknoeid tijdens het koken? Je neemt het behang gemakkelijk met een natte doek af!

20 resultaten

KEK Royal Blue Flowers I 4 sheets WP-207

170,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers I 6 sheets WP-217

240,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers I 8 sheets WP-223

320,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Tiles WP-372

70,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers III 4 sheets WP-209

170,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Plates WP-373

70,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers III 6 sheets WP-219

240,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers III 8 sheets WP-225

320,00
(incl. BTW)

Meer inspiratie

Turquoise behang van Arte, Elitis, Eijffinger, en Hooked on Walls

Wij bieden je diverse collecties turquoise behang waar je jouw woon- of slaapkamer direct mee wilt bekleden. Bestel jouw turquoise behang van Arte, Elitis, Eijffinger en Hooked on Walls gemakkelijk online bij de verf en behangspecialist.

Ben jij bekend met een Koloniale interieurstijl?

We hebben allemaal wel gehoord van een industrieel interieur of een modern interieur, maar ken je de koloniale interieurstijl al? Lees snel verder.