Delfts blauw behang van Kitchenwalls en KEK Amsterdam

Royal Blue
Royal Blue Kek

Wat is Delfts blauw?

Delfts blauw ontstond aan het eind van de 16e eeuw. Het aardewerk werd in die tijd aangeboden als goedkoop alternatief voor het Chinese porselein, ook in de kleuren blauw en wit. Delfts blauw vond zijn oorsprong in Delft, maar werd al gauw bestempeld als typisch Nederlands. Hoewel Delfts blauw in eerste instantie alleen als servies werd gemaakt, is het nu ook verkrijgbaar op andere producten.

Delfts blauw servies

In veel Nederlandse keukens is er wel iets van terug te vinden: Delfts blauw servies. Of het nou een enkel kopje is of een volledig servies, het haalt gelijk een stukje Nederlandse geschiedenis in huis. Het servies is een type faience, een aardewerk dat, nadat het gebakken is in de oven, bedekt wordt met een ondoorzichtige laag wit tinglazuur. 

Delfts keukenbehang

Bij De Verf & Behang Specialist hebben wij Delfts blauw behang in ons assortiment. De KitchenWalls collectie bestaat uit behang dat helemaal in een keuken thuishoort. Hieronder valt ook Delfts blauw behang. Dit is een vliegbehang wat waterdicht, hittebestendig en makkelijk te reinigen is. Daardoor is het ideaal behang voor in de keuken.

KitchenWalls behang

Het behang van KitchenWalls kenmerkt zich door landelijke motieven en tegeldessins. Ook zijn er kleurrijke behangrollen beschikbaar. KitchenWalls behang is, je raadt het al, volledig geschikt voor in de keuken. Het behang is water- en hittebestendig. Geknoeid tijdens het koken? Je neemt het behang gemakkelijk met een natte doek af!

17 resultaten

KEK Royal Blue Flowers I 8 sheets WP-223

300,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers II 8 sheets WP-224

300,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers III 8 sheets WP-225

300,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers I 6 sheets WP-217

220,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers II 6 sheets WP-218

220,00
(incl. BTW)

KEK Royal Blue Flowers III 6 sheets WP-219

220,00
(incl. BTW)

KEK Panel XL Royal blue flowers BP-044

200,00
(incl. BTW)

KEK Circle Royal Blue Flowers CK-001

150,00
(incl. BTW)

Meer inspiratie

Zwart hout aan huis? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Houten kapschuur, schutting, veranda, of de nieuwe aanbouw aan het huis, steeds meer mensen willen het zwart. Lees hier welke mooie producten wij daarvoor hebben.

Lichtbruin behang van Arte, Elitis, Eijffinger en Hooked on Walls

Wij bieden je diverse collecties lichtbruin behang waar je jouw woon- of slaapkamer direct mee wilt bekleden. Bestel jouw lichtbruine behang van Arte, Elitis, Eijffinger en Hooked on Walls eenvoudig online.